Hoedje af voor Elodie Chapeau


WANTRIEN

toneelvereniging van Elversele


Hoedje af voor Elodie Chapeau

regie: Do Van Ranst

Alles loopt op rolletjes in het chique grootwarenhuis 'Schoonselhof''. De dames Hanssens en Janssens zorgen al meer dan 20 jaar dat hun twee hoedenafdelingen er goed draaien. Tot op een dag dat Elodie, de poetsvrouw, een telefoongesprek afluistert van de grote baas, Siegfried Schoonselhof. Elodie maakt uit het gesprek op dat er één van de twee hoedenafdelingenin het Schoonselhof moet verdwijnen, en dat de vriendin van Siegfried eerst incognito zal moeten toezien welke afdeling er aan zal moeten geloven. Hanssens en Janssens 'vechten' het eerst nogal hardhandig met elkaar uit, maar merken later dat ze het probleem zachtaardiger en vooral samen zullen moeten aanpakken. Ondertussen is een zeker Astridje als stagiaire in het Schoonselhof aangekomen om haar op de klippen gelopen opleiding in Parijs hier verder te zetten. Alleen, niemand mag weten dat zij de vriendin is van Siegfried Schoonselhof. Op de koop toe krijgt Elodie, die al een hele poos stapelgek is van Siegfried, weer door een telefoongesprek, te horen dat hij verliefd is op haar en haar zelfs ten huwelijk wil vragen.

Tenminste, dat denkt ze gehoord te hebben. Alleszins, Siegfried Schoonselhof, die zijn uiterste best doet om Astrid de hand te vragen, nestelt zich zonder het zelf te weten in een lastig parket dat door toevalligheden en misverstanden alleen maar wordt aangewakkerd.

En dan is er ook nog ene Herman, de zogenaamde goede vriend van mijnheer Schoonselhof, die niet helemaal zuiver op de graat blijkt te zijn. Samen met Astrid zal hij een plan smeden om heel vlug, veel geld van Siegfried te bekomen.

Maar dat is zonder de hoedenverkoopsters en Elodie, én niet te onderschatten: Evarist, de dappere echtgenoot van madame Janssens, gerekend!


Foutje op de site ontdekt? mail het naar: webmaster@wantrien.be