GP van Elversele


WANTRIEN

toneelvereniging van Elversele


De Grote Prijs van Elversele

regie: Marcel Van Brussel

Simonne Geens heeft het niet gemakkelijk ...

Haar man, Gust Geens, is niet bepaald de grote hulp in huis. En 'zijn' café LAAT hij met hart en ziel uitbaten door ... Simonne.

Aan haar dochter Kathleen heeft ze ook niet veel. Die heeft andere intereesses. Mario Rombouts, om maar iets te noemen. Die wielervedette van wat verderop weet Kathleentjes hart te laten kloppen als een voorhamer op een kepernagel. En als Jaak Verlinden, de beenhouwer, komt vertellen dat hij een 'Grote Prijs' gaat organiseren in het dorp en daarbij, vooral op financiële steun rekent van Gust, heeft Simonne al helemaal geen vat meer op haar halve trouwboek. Jaak, een zakenman van het eerste uur, organiseert de Grote Prijs, samen met Monica De Jonge, een schone inwijkelinge, die zoveel verstand heeft van koers als van beursnoteringen.

Maar Stijn, Gusts enige zoon, een doodbrave jongen die iedere keer samen met de bezemwagen finisht, kan zo'n opsteker als de Grote Prijs best gebruiken. En dat weet Gust goed genoeg. Maar Stijn demarreert liever op Anneke Van Overschelde, de knappe dochter van 'hiernaast', dan in eender welke koers.

Sinds 'de Grote Prijs' krijgt Gust het knap lastig. Vooral wanneer Vera, de moeder van Mario Rombouts, die haar zoon alleen maar voor flink wat poen aan de start wil zien, zich met de zaak komt bemoeien. Kan Gust, de 'bijna schoonvader van Mario', ervoor zorgen dat Mario, dé ster uit de streek, op de affiche van de Grote Prijs prijkt, zonder dat de organisator diep in de zak moet tasten? Hij zal wel moeten, als hij zijn dochter niet tegen zich wil hebben. Maar wie hij vooral, meer en meer, in de gordijnen jaagt, is zijn Simonne. In wat voor nesten moet hij zich nog werken vooraleer ZIJ, op een totaal onverwachte manier, op de situatie reageert? U merkt het al. Heel wat intriges, vuile spelletjes en amoureuze verwikkelingen in de Grote Prijs van Elversele.

Gelukkig is er nog Jef Van Lieske, een dorpszot die zich heel de tijd in het gebeuren weet op te dringen. Maar, hij leeft tenminste nog voor de sport. Al is dat dan eerder de toogsport dan de wielersport.

Gust Geens (cafébaas)

Dirk Dullaert

Simonne (vrouw)

Magda Peersman

Katleen (dochter)

Sarah Van Adorp

Stijn (zoon)

Maarten Van Hove

Jaak Verlinden (beenhouwer)

Marc Garrevoet

Monica De Jonge (verpleegster)

Hilde De Cock

Mario Rombouts (wielrenner)

Pieter Van Hove

Vera (moeder van Mario)

Nicole Gorrebeeck

Anneke (buurmeisje)

Julie Smet

Jef Van Lieske (buurman)

Werner De Nijs

Foutje op de site ontdekt? mail het naar: webmaster@wantrien.be